Solide aanhangwagens

Hoe word je privéchauffeur?

Geplaatst op

De hele dag rondrijden in een luxe auto, op plekken komen waar je anders nooit zou komen en veel nieuwe (bekende) mensen ontmoeten; lijkt jou dat wat? Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar als privéchauffeur is dat mogelijk. Een privéchauffeur word je echter niet zo maar, daar gaat een pittige opleiding aan vooraf.

Klant- en servicegericht

Een baan als chauffeur is niet voor iedereen weggelegd: chauffeurs moeten beleefd, professioneel, goed georganiseerd en discreet zijn. Voordat je overweegt om een carrière als privéchauffeur na te streven is het dan ook verstandig om na te gaan of je echt klantgericht bent, graag service levert en ervan houdt om de hele dag in een auto te rijden. Met onderstaande kenmerken van een baan als privéchauffeur ontdek je direct of het iets voor jou is.

Taken van een privéchauffeur

De taken van privéchauffeurs zijn nooit hetzelfde: de ene opdrachtgever vraagt andere eisen van zijn chauffeur dan anderen. Over het algemeen ben je als privéchauffeur bezig met:

 • Het rijden van de klant en zijn medewerkers tussen verschillende locaties met een zakelijk doel, zoals naar bedrijfsafspraken;
 • Het rijden van de klant en zijn familieleden tussen verschillende locaties met een privédoel, zoals naar school;
 • Passagiers helpen met hun bagage;
 • Deuren openen voor hun passagiers;
 • Passagiers helpen met in- en uitstappen;
 • Het voertuig schoon en in uitstekende staat houden;
 • Herbevoorrading van het voertuig, zodat passagiers tijdens hun reis kunnen gebruiken wat ze willen;
 • Passagiers informatie geven over hun reis;
 • Het uitvoeren van kleine boodschappen voor de klant.

De werktijden van een professionele chauffeur variëren sterk, waardoor het werk niet voor iedereen geschikt is. Vooral de nachtelijke uren worden vaak als zwaar ervaren, omdat het reguliere werk- en slaapritme wordt verstoord.

Toelatingseisen tot de opleiding

Om toegelaten te worden tot de opleiding voor privéchauffeur moet je in het bezit zijn van een Nederlands rijbewijs. Om de opleiding te behalen moet je een theorie- en praktijkexamen succesvol afleggen, waarbij er meer rijvaardigheden worden verwacht dan bij het rijbewijs B-examen:

 • Je moet vloeiend en anticiperend rijden;
 • Je moet over timing en inzicht beschikken;
 • Je moet situaties goed inschatten om de veiligheid van de passagiers te garanderen;
 • Je moet het voertuig goed bedienen en beheersen.

Opdrachtgevers kijken mogelijk ook naar je historie voor wat betreft rijgedrag. Als je eraan denkt om professioneel chauffeur te worden, moet je dus nu al rekening houden met je rijstijl. Daarnaast wordt in bepaalde gevallen ook vereist dat de chauffeur een cursus veilig rijden heeft gevolgd.

Welke vaardigheden heeft een goede chauffeur?

Naast een diploma zijn er nog meer kenmerken die je een betere en betrouwbare chauffeur maken:

 • Basiskennis van auto onderhoud en -onderdelen
 • Kwalificaties v.w.b. eerste hulp
 • Een flexibele instelling om urgente verzoeken van klanten op te pakken
 • Geografische kennis en vermogen om te navigeren in moeilijke verkeerssituaties
 • Discretie om de privacy van een klant te handhaven

Gerelateerde berichten

Vijf eigenschappen van een goede rijlesinstructeur

Als je gaat rijlessen zijn er, afhankelijk van de regio, diverse rijscholen en instructeurs waar je uit kunt kiezen om dat felbegeerde papiertje te...

Lees meer

Makkelijk bijverdienen: weg uit het callcenter!

Veel studenten houden er niet van om maximaal te lenen. Dat schept weer allerlei verplichtingen als ze afgestudeerd zijn, zoals afbetalen. Dat willen...

Lees meer

Ideeën voor je eerste date: huur zeker die privé chauffeur!

Er is geen weg meer terug, je hebt een eerste date gepland. Je ken elkaar nog niet en daarom is het best wel spannend hoe deze afspraak zal verlopen....

Lees meer

Over ons

Aanhangers, ook wel trailers genoemd, zijn nuttige voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen, materialen, of zelfs andere voertuigen. In deze gids bespreken we de voordelen van aanhangers en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor verschillende doeleinden.

Een van de belangrijkste voordelen van aanhangers is hun veelzijdigheid. Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu grote objecten zoals meubels, machines of bouwmaterialen wilt vervoeren, of kleinere ladingen zoals tuinafval, gereedschappen of kampeerspullen, er is altijd een geschikte aanhanger beschikbaar voor jouw behoeften.

Contactgegevens

Via info @ solide-aanhangwagens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden