Solide aanhangwagens

Hoe word je een privéchauffeur?

Geplaatst op

Een privéchauffeur worden is een van de leukste studentenbaantjes. Je kunt namelijk met je OV-chipkaart het hele land door om directieleden in hun eigen auto thuis te brengen en andersom. Maar hoe word je nu een privéchauffeur? In dit blog lichten we toe hoe je het leukste studentenbaantje van Nederland krijgt, en zelfs hoe je dit zelf op kunt zetten.

Welk soort chauffeurswerk kies je?

Er zijn twee soorten chauffeurswerk die je in Nederland kan doen. Word je een privéchauffeur in de eigen auto van een directielid, of ga je voor jezelf beginnen? Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. In de onderstaande alinea’s wordt uitgelegd welke opties voor jou de beste keuze zijn.

Privé chauffeur in loondienst

De eerste optie is om een privé chauffeur te worden en je dus een uitvoerende, maar luxe dienst uitvoert voor zowel zakelijke als particuliere klanten. In de meeste gevallen geven directieleden de voorkeur om in hun eigen auto te rijden. Jij bent als privé chauffeur dan niet verantwoordelijk voor het onderhoud van de auto, maar je kunt bijvoorbeeld wel ondersteunen bij het inplannen van onderhoudsbeurten. De verzekering wordt bovendien ook door het bedrijf geregeld waarbij je bent aangesloten. Je bent dus altijd goed verzekerd en dit geeft je dus extra rust tijdens je rit.

Verschillende opties voor werk in loondienst

Als je in loondienst wil werken als privé chauffeur, dan heb je talrijke opties waar je terecht kunt. Een aantal opties zijn bijvoorbeeld Chauffeursdiensten.nl, Chauffeurscentrale.nl, Studentenchauffeurs.nl en Privechauffeur.nl. Je kunt je vaak aanmelden via de contactformulieren op de vacatureafdeling van de websites.

Privé chauffeur als zelfstandig ondernemer

Je kunt echter ook je ‘eigen bedrijf’ starten en zelf een luxe voertuig kopen. Je bent dan wel verantwoordelijk voor het onderhoud en het algemene beheer van deze auto. De meeste chauffeursbedrijven die gebruik maken van eigen vervoersmiddelen leasen deze. Je hoeft je dan minder te bekommeren om eventuele schade die wordt opgelopen.

Kies je een nieuwe auto of juist een occasion?

Als je ervoor kiest om met eigen auto’s te gaan rijden binnen je onderneming, dan kun je kiezen uit een nieuwe, luxe auto. Dit kost echter veel meer kapitaal en startkosten dan starten met een goedkopere auto, bijvoorbeeld een occasion. Sommige ondernemers beginnen daarom met het opbouwen van een klantenbestand met een iets ouder voertuig om de exploitatiekosten laag te houden.

Uiteindelijk is het uiteraard aan jezelf hoeveel risico je wilt nemen met een te starten ondernemen, of dat je in loondienst gaat. Het feit blijft: je hebt een van de leukste en veelzijdige banen die er zijn!

Gerelateerde berichten

Vijf eigenschappen van een goede rijlesinstructeur

Als je gaat rijlessen zijn er, afhankelijk van de regio, diverse rijscholen en instructeurs waar je uit kunt kiezen om dat felbegeerde papiertje te...

Lees meer

Makkelijk bijverdienen: weg uit het callcenter!

Veel studenten houden er niet van om maximaal te lenen. Dat schept weer allerlei verplichtingen als ze afgestudeerd zijn, zoals afbetalen. Dat willen...

Lees meer

Ideeën voor je eerste date: huur zeker die privé chauffeur!

Er is geen weg meer terug, je hebt een eerste date gepland. Je ken elkaar nog niet en daarom is het best wel spannend hoe deze afspraak zal verlopen....

Lees meer

Over ons

Aanhangers, ook wel trailers genoemd, zijn nuttige voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen, materialen, of zelfs andere voertuigen. In deze gids bespreken we de voordelen van aanhangers en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor verschillende doeleinden.

Een van de belangrijkste voordelen van aanhangers is hun veelzijdigheid. Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu grote objecten zoals meubels, machines of bouwmaterialen wilt vervoeren, of kleinere ladingen zoals tuinafval, gereedschappen of kampeerspullen, er is altijd een geschikte aanhanger beschikbaar voor jouw behoeften.

Contactgegevens

Via info @ solide-aanhangwagens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden