Ben je op zoek naar een auto in de omgeving van Rotterdam om lekker een weekendje mee weg te gaan? Of ben je gewoon op zoek naar een tijdelijke auto en zijn shortlease contracten te lang? Dan is een huurauto de ideale oplossing. Autoverhuur Rotterdam is zeer populair om in de omgeving en daar voorbij te touren. In deze blog geven we je de dingen waar jij op moet letten bij het uitzoeken van een huurauto.

Betrouwbare verhuurder uitzoeken

Het allerbelangrijkste waar je op moet letten om aan een goede huurauto te komen, is om naar een betrouwbaar verhuurbedrijf te gaan. Maar hoe herken je en betrouwbare autoverhuurder? Allereerst is het belangrijk om het gezonde verstand te gebruiken. Wanneer iemand naar je toe stapt en zegt dat je zijn auto wel even kunt huren, is dat natuurlijk een rode vlag. Een autoverhuurder zal jou nooit zomaar opbellen om te vragen of je een auto wilt huren, e-mails ter reclame komen wel vaak voor. Kijk altijd op de website van de autoverhuurder of het er professioneel uitziet. Je zou ook kunnen nagaan of het bedrijf is ingeschreven bij de kamer van koophandel, dan weet je al helemaal of het bedrijf betrouwbaar is. Andere belangrijke aspecten zijn reviews van klanten die je voor zijn gegaan en hoe lang een verhuurder al bestaat. Bestaat een autoverhuurbedrijf bijvoorbeeld al 50 jaar, dan weet je dat ze iets goed doen. Als een verhuurbedrijf een eigen garage heeft is dit een groot pluspunt, dit betekent namelijk dat ze in staat zijn om hun eigen auto’s te voorzien van reparaties en onderhoud. 

Betrouwbare auto’s

Ga na of de auto’s ook betrouwbaar zijn. Als je geen verstand hebt van auto’s is dit heel lastig inschatten. Een handige tip, is om na te gaan hoe oud de auto’s zijn. Wanneer een verhuurder veel nieuwere modellen aanbiedt, weet je dat er vrij weinig mee fout kan zijn.

Bonus tip

Een zeer handige tip, waar veel mensen niet bij stilstaan, is om foto’s te maken van de auto voor dat je hem huurt. Een verhuurder inspecteert de auto maar kan jou ook voor het blok zetten. Als jij de auto inlevert en er zitten deuken in (wellicht van de vorige huurder), kan de verhuurder jou hier op aanspreken en zelfs kosten in rekening nemen. Maak daarom foto’s als bewijs, zodat je een been hebt om op te staan.