Solide aanhangwagens

De mooiste plekjes van Nederland die je nog niet bezocht hebt

Geplaatst op

Er is meer in Nederland dan windmolens, tulpen en kaas. Hoewel de beroemdste bezienswaardigheden van het land de moeite waard zijn (vooral in het voorjaar), zijn er een heleboel absoluut verbluffende plekken die je waarschijnlijk mist. We noemen het: dit zijn de 4 grootste ondergewaardeerde hits van Nederland door de natuur en de mens. Het beste deel is dat je niet eens hoeft te concurreren met hordes toeristen om ze te zien.

Boekhandel Dominicanen Maastricht

Binnen de grenzen van een 700 jaar oude kathedraal verrijst een donkere hurktoren van boeken, die een schril contrast biedt tussen de gewelfde en fresco’s op de plafonds en moderne zwart-metalen stapels. De Britse krant The Guardian heeft het in 2008 uitgeroepen tot de mooiste boekhandel ter wereld.

Bourtange

Een alternatief voor de ruïnes van het Amsterdamse eiland Pampus naast kasteel Muiden, dit uitgebreide netwerk van gras-rampartgrachten rond een piepklein dorp dat in de late 16e eeuw werd gebouwd om de Duitsers buiten te houden. Nu is het ontworpen om toeristen naar binnen te lokken, met musea, winkels en cafés (en zelfs een klein, historisch hotel) in een klassieke omgeving. Het is een populaire plek voor bruiloften; probeer niet verbaasd te zijn. Verwacht in de zomermaanden wat gekostumeerd vermaak.

De Hunebedden

De zorgvuldig gerangschikte stapels massieve Scandinavische keien, bekend als hunebedden, zijn het meest indrukwekkende bewijs van de megalithische cultuur in Nederland (d.w.z.: deze rotsstapels bestaan al meer dan 5.000 jaar). Door de opstelling ontstaat er een soort grot eronder (waar je helemaal in kunt kruipen) die waarschijnlijk als grafkamer werd gebruikt. Maak je geen zorgen, alle lichamen zijn al lang verdwenen — behalve die van de meestal binnenlandse toeristen die verstoppertje spelen met hun familie.  De hunebedden zijn onder andere te vinden in Borgen, naast het archeologisch museum gewijd aan de mensen die ze gemaakt hebben.

Kasteel de Haar

Deze goed gerenoveerde mengelmoes van neogotische Nederlandse gevels en torens is eigenlijk het grootste kasteel van het land, en was eigendom van de prominente familie van Zuylen. Nu zijn rondleidingen mogelijk. Bovendien is het omgeven door een mooi park, waar soms speciale evenementen plaatsvinden, zoals de Elfia-voorjaarsmarkt.

Heb je een auto nodig om al deze prachtige plekken te bezoeken? Overweeg dan een auto te huren via Bert Jonk autoverhuur.

Gerelateerde berichten

Tips voor het rijden in de winter

Een auto huren in de winter kan een oplossing zijn voor als je liever niet met het OV of de taxi gaat. Voordat je op weg gaat, is het belangrijk om...

Lees meer

Over ons

Aanhangers, ook wel trailers genoemd, zijn nuttige voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen, materialen, of zelfs andere voertuigen. In deze gids bespreken we de voordelen van aanhangers en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor verschillende doeleinden.

Een van de belangrijkste voordelen van aanhangers is hun veelzijdigheid. Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu grote objecten zoals meubels, machines of bouwmaterialen wilt vervoeren, of kleinere ladingen zoals tuinafval, gereedschappen of kampeerspullen, er is altijd een geschikte aanhanger beschikbaar voor jouw behoeften.

Contactgegevens

Via info @ solide-aanhangwagens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden