Verhuizen van stad, provincie, land of zelfs continent kan een spannende onderneming zijn. Vooral als je als gezin gaat verhuizen. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden. Daarna moet je tijdens het verhuisproces het ook nog allemaal kunnen overzien. Met de hulp van ervaring tips van de beste verhuisbedrijf in Eindhoven bereiden we je goed voor. Onderschat een verhuizing niet en vraag zo nodig de hulp van professionals. We geven je alvast wat tips waar je mee rekening kunt houden.

  1. Efficiënt inpakken

Een veelvuldig onderschatte factor tijdens het verhuizen is het inpakken. Je zult merken dat je tijdens het sorteren van je spullen veel meer tegenkomt dan verwacht. Het inpakken van al je spullen is even hard werken. Het kan veel stress en uitputting veroorzaken. Zorg er dus niet voor dat dit last minute gebeurt. Het is aan te raden om het inpakken in verschillende fases te doen. Vraag of huur daarnaast hulp in van meer personen die mee kunnen helpen. Professionele verhuizers zijn altijd voorbereid op elke inpakklus. Denk hierbij aan het inpakken van kwetsbare en breekbare materialen zoals porselein, kristal, schilderijen etc. 

  1. Plan de laatste dag in huis voor

Zorg ervoor dat je tactisch inpakt voordat je gaat verhuizen. Zo kun je tot de laatste dag de essentiële dingen blijven gebruiken om te verhuizen. Denk hierbij aan beddengoed, inpakspullen en ander klusmateriaal. Op deze manier verhuis je alles wat alvast naar de nieuwe locatie kan en kun je zorgvuldig aan de slag met de laatste klusjes in je oude woning. Op de laatste dag kun je deze spullen als laatst meenemen naar je nieuwe woning.

  1. Tactisch uitpakken

Wanneer je bent verhuisd kun je aan de slag met het uitpakken. Als je beschikt over veel verhuisdozen wil je de dozen ook tactisch inpakken voor het uitpakken. Zo kun je basisbenodigdheden als kleding, handdoeken, badkamerspullen en vuilniszakken apart inpakken. Maak dus een eerste dag pakket zodat je de eerste dagen, zonder alles uitgepakt te hebben, goed door kunt komen.

  1. Schoonmaakservice

Het schoon achterlaten van je oude woning is voor veel woningcorporaties  een vereiste. Onderschat niet hoeveel inspanning dit kan kosten. Je kunt natuurlijk hier zelf mee aan de slag, maar in sommige gevallen is het ook waard om een schoonmaakbedrijf in te huren. Zo ben je gelijk van je schoonmaak zorgen af en weet je zeker dat je huis volgens de eisen wordt opgeleverd.

  1. Plan breed

Bij een verhuizing kunnen veel onverwachte klusjes opduiken. Denk hierbij aan reparaties, kopen van nieuwe spullen of vertragingen bij de oplevering. Plan daarom je verhuizing breed in. Zo heb je voldoende tijd om in te spelen op onvoorziene situaties.