Solide aanhangwagens

Vier tips voor iedereen die snel moet verhuizen

Geplaatst op

Een verhuizing is in de meeste gevallen ruim van tevoren bekend. In het ideale scenario ben je ook al weken van tevoren bezig met dozen labelen en uitzoeken welke spullen je wel of niet mee wil nemen naar je nieuwe woning of kantoorpand. In sommige situaties loopt het echter nét even anders en moet je in korte tijd je hele inboedel van A naar B zien te krijgen. Voor die situaties hebben een viertal tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Start met het logistieke deel

Een last-minute verhuizing is altijd stressvol en moeilijk. Voor sommigen werkt het verlammend als ze er teveel over nadenken. De eerste stap is daarom om te zorgen dat je een deel van de zorgen kunt overdragen aan professionals. Met andere woorden: schakel een verhuisbedrijf in die ervaring heeft met zulke klussen, zoals Trust Verhuizingen. Als je de verhuizers vertelt hoe laat ze ergens moeten staan en waar ze het naartoe moeten brengen, is het belangrijkste deel al geregeld.

Kies wat je wel en niet nodig hebt

Hoe minder je in hoeft te pakken, des te eenvoudiger en sneller wordt de taak. Met een last-minute verhuizing is snel inpakken enorm belangrijk. Wees streng voor jezelf in wat je wel en niet meeneemt. Deel alles wat niet mee hoeft op in drie verschillende stapels: doneren, recyclen of echt weggooien. Denk voornamelijk aan wat praktisch is en laat je niet meeslepen door sentimentele waarde. Als je familie of vrienden hebt waar je tijdelijk spullen kunt stallen hoef je niet direct alles weg te gooien.

Maak een tas met essentiële spullen

Voordat je alles in dozen zet is het goed om de allerbelangrijkste spullen die écht niet kwijt mogen raken of beschadigen in een aparte tas of doos te plaatsen. Deze geef je niet af aan de verhuizers, maar hou je altijd zelf bij je. Zo weet je zeker dat het goed gaat. Enkele voorbeelden zijn: je paspoort, medicijnen, sieraden en dagelijkse spullen als een oplader en toiletspullen. Afhankelijk van waar je heen moet (lokaal of internationaal) is het goed om ook een set extra kleding in deze tas te stoppen.

Niet te veel denken, maar inpakken

Je komt er tijdens een verhuizing pas achter hoeveel spullen je eigenlijk echt hebt. Het kan in die situatie lastig zijn om de focus erbij te houden, waardoor je te lang gaat nadenken over de spullen zelf in plaats van het verhuizen. Begin direct met inpakken en hou de volgende tips aan:

  • Pak nu in en sorteer later
  • Gebruik sokken en handdoeken om breekbare spullen te beschermen
  • Ga efficiënt om met je dozen en zet volle aan de kant
  • Pak kleding in zoals ze hangen. Dus niet alles extra netjes opvouwen etc.

Gerelateerde berichten

Waar moet je op letten als je gaat verhuizen?

Er komt veel bij kijken als je gaat verhuizen, zo zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan...

Lees meer

5 redenen om professionele verhuizers in te huren

Het inhuren van professionele verhuizers van verhuisbedrijf in Amsterdam geeft veel voordelen tijdens de verhuizing. Zij hebben namelijk de...

Lees meer

Over ons

Aanhangers, ook wel trailers genoemd, zijn nuttige voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen, materialen, of zelfs andere voertuigen. In deze gids bespreken we de voordelen van aanhangers en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor verschillende doeleinden.

Een van de belangrijkste voordelen van aanhangers is hun veelzijdigheid. Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu grote objecten zoals meubels, machines of bouwmaterialen wilt vervoeren, of kleinere ladingen zoals tuinafval, gereedschappen of kampeerspullen, er is altijd een geschikte aanhanger beschikbaar voor jouw behoeften.

Contactgegevens

Via info @ solide-aanhangwagens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden