Solide aanhangwagens

Zo bepaal je welke autoverzekering je nodig hebt

Geplaatst op

Als je een nieuwe auto koopt is het vaak lastig om te bepalen welke polis je nodig hebt. Je wilt natuurlijk dat autoschades gedekt zijn, maar niet dat je de auto over verzekert. Om je een handje te helpen geven we in dit artikel een aantal handige tips die je helpen om de juiste polis voor je autoverzekering te bepalen.

Wat is de minimale autoverzekering die ik nodig heb?

Een WA-verzekering is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en in Nederland de minimale vereiste autoverzekering. Deze verzekering dekt autoschades die je bij anderen veroorzaakt. Eventuele schade aan je eigen auto is dan niet verzekerd, hier kun je een aanvullende verzekering voor afsluiten.

Om de juiste autoverzekering te vinden die je nodig hebt, moet je onder andere weten wat de leeftijd van je auto is, de dagwaarde van je auto en hoeveel kilometer je rijdt. Verzekeraars bepalen je autoverzekeringstarief op basis van diverse factoren, waaronder het type, de gewenste dekking, je schadevrije jaren en je leeftijd. Als je een slechte historie hebt en wordt beschouwd als te groot risico, dan kunnen verzekeringsmaatschappijen ervoor kiezen om je geen autoverzekering te verkopen.

Als je het moeilijk vindt om een keuze te maken tussen een WA-verzekering, een WA- met beperkte cascoverzekering of een allriskverzekering, dan kun je de leeftijd van je auto gebruiken om alvast een selectie te maken:

  • 0 – 5 jaar: allriskverzekering
  • 6 – 10 jaar: WA- + beperkte cascoverzekering
  • Ouder dan 10 jaar: WA-verzekering

Naast de leeftijd van je auto zijn ook de volgende criteria belangrijk voor je keuze:

  • Afhankelijkheid van je auto, zoals het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt
  • Auto nog niet afbetaald
  • Aantal schadevrije jaren
  • Dagwaarde van je auto

Als je jouw auto volledig van je spaargeld hebt betaald, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een allriskverzekering af te sluiten ondanks dat de auto ouders dan 5 jaar is. Als de verzekering dan de dagwaarde uitkeert, kun jij met dat geld vervolgens een nieuwe auto kopen.

Wat gebeurt er als ik geen autoverzekering heb?

Als je in een auto rijdt die niet verzekerd is, dan loop je het risico op een financiële straf. De boete van de RDW bedraagt 400 euro en kan drie keer per jaar opgelegd worden. Daarnaast krijg je ook een boete van de politie als zij je aanhouden. De hoogte van deze boete is 550 euro.

Gerelateerde berichten

Over ons

Aanhangers, ook wel trailers genoemd, zijn nuttige voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen, materialen, of zelfs andere voertuigen. In deze gids bespreken we de voordelen van aanhangers en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor verschillende doeleinden.

Een van de belangrijkste voordelen van aanhangers is hun veelzijdigheid. Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu grote objecten zoals meubels, machines of bouwmaterialen wilt vervoeren, of kleinere ladingen zoals tuinafval, gereedschappen of kampeerspullen, er is altijd een geschikte aanhanger beschikbaar voor jouw behoeften.

Contactgegevens

Via info @ solide-aanhangwagens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden