Solide aanhangwagens

Welke soorten rouwvervoer vallen onder een begrafenisverzekering?

Geplaatst op

Als je een uitvaart regelt voor je eigen toekomstige begrafenis of voor een overleden geliefde, kan er gekozen worden uit diverse soorten rouwvervoer. Welke varianten zijn er op het gebied van rouwvervoer? En worden alle vormen vergoed door begrafenisverzekeringen? En zo nee, welke soorten rouwvervoer wel en welke niet? De antwoorden op deze vragen vind je in dit artikel.

De belangrijkste soorten rouwvervoer

De afgelopen decennia is het aantal soorten rouwvervoer flink toegenomen. Dit komt doordat de variatiemogelijkheden zijn toegenomen wat vervoersmiddelen betreft. Maar ook een rol speelt het feit dat uitvaarten steeds persoonlijker en individueler zijn geworden. Nabestaanden hebben steeds vaker bijzondere en unieke wensen, en die zijn ook merkbaar als het op rouwvervoer aankomt. De meest gebruikte vervoersmiddelen bij een sterfgeval zijn de traditionele zwarte, grijze of witte rouwauto. Naast een rouwauto, zijn traditionelere vormen van rouwvervoer de afgelopen jaren aanzienlijk populairder geworden.

Een type vervoer dat bij uitvaarten in populariteit toeneemt, zijn het vervoeren van geliefden met paard en wagen of met een lijkkoets die voortgetrokken wordt door een of meer paarden. Deze vorm van vervoer zorgt voor een elegante en stijlvolle sfeer. Naast rouwauto’s en paard met wagen, wordt tegenwoordig bij begrafenissen ook gebruikgemaakt van vervoer met een rouwbus, ook wel uitvaartbus genoemd. Dit zijn wat grotere voertuigen dan een rouwauto. Naast deze vervoersvormen is het nog mogelijk om gebruikt te maken van een rouwmotor, een oldtimer als rouwauto en een loopkoets. Ten slotte is er nog de mogelijkheid om het vervoer rond de uitvaart te arrangeren met een rouwfiets, een trike of zelf (een stukje) per boot.

De kosten van rouwvervoer

De prijs van vervoersmiddelen bij een uitvaart kan flink verschillen. Zo wordt er voor een rouwauto bij een begrafenis door bepaalde aanbieders, als het een grijze of zwarte rouwwagen betreft, al snel 250 euro voor anderhalf uur gerekend. Een witte rouwauto is vaak duurder en komt voor dezelfde tijdsduur gemiddeld uit op 500 euro. Wordt er gekozen voor een rouwmotor, paard en wagen, een loopkoets of een oldtimer, dan bedragen de kosten voor 1,5 uur eveneens zo’n 500 euro. De rouwfiets is met een kostenplaatje van gemiddeld 150 euro het voordeligste. Ten slotte zijn er nog de twee duurste mogelijkheden, namelijk de rouwbus (700 euro) en de rouwkoets (900 euro). Er zijn verder begrafenisondernemers die voor begrafenissen of crematies in het weekend een toeslag rekenen op het vervoer.

Welke soorten rouwvervoer worden via de begrafenisverzekering vergoed?

Elke begrafenisverzekering kent vanuit de basisverzekering een vergoeding voor rouwvervoer. Je hoeft dus niet persé de beste en duurste verzekering af te sluiten. Maar dit betreft wel de meest standaard soorten rouwvervoer en niet de bijzondere varianten. Doorgaans wordt een standaard grijze of zwarte rouwauto vanuit de verzekering vergoed. Wanneer je voor de uitvaartplechtigheid gebruikt wilt maken van vervoersmiddelen die relatief prijzig zijn, zoals een witte rouwauto, een oldtimer, een rouwbus of een rouwkoets, dien je vaak een aanvullende verzekering af te sluiten. Vraag de begrafenisverzekeraar of jouw naturaverzekering uit te breiden is. Meestal kan dit door een zogenoemde combinatieverzekering af te sluiten, waarin de optie zit om extra geld op te nemen voor de begrafenis. Het duurdere rouwvervoer kan bij een uitvaart dan vanuit deze polis vergoed worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Aanhangers, ook wel trailers genoemd, zijn nuttige voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen, materialen, of zelfs andere voertuigen. In deze gids bespreken we de voordelen van aanhangers en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor verschillende doeleinden.

Een van de belangrijkste voordelen van aanhangers is hun veelzijdigheid. Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu grote objecten zoals meubels, machines of bouwmaterialen wilt vervoeren, of kleinere ladingen zoals tuinafval, gereedschappen of kampeerspullen, er is altijd een geschikte aanhanger beschikbaar voor jouw behoeften.

Contactgegevens

Via info @ solide-aanhangwagens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden