Solide aanhangwagens

Wat te doen bij opgelopen autoschade?

Geplaatst op

Een verkeersongeluk kan schuilen in een kleine hoek. Bij een ongeluk komt meestal schade aan het voertuig kijken. Van een kleine deuk tot een total loss gereden voertuig. Na een ongeluk is het zaak om eerst zo snel mogelijk in veiligheid te komen. Wat je vervolgens kunt doen om de schade op te lossen hebben we op een rijtje gezet in deze blog. Lees snel verder en ontdek wat je moet doen met de opgelopen autoschade.

Voorkom ongelukken met aanhangwagen

Opgelopen schade heb je soms niet in eigen hand. Denk maar aan parkeerschade van anderen of waar je simpelweg slachtoffer wordt door het handelen van een ander. Echter, kun je met enkele simpele tips voorkomen dat je zelf de veroorzaker bent van schade. Zorg dat je altijd onvermoeid en gezond gaat deelnemen aan het verkeer. Daarnaast overschatten veel personen zichzelf. Zoals het rijden met een aanhangwagen. Je moet je realiseren dat de auto heel anders kan gedragen en dat je rijlengte ineens een stuk langer is. Houdt hierbij rekening met het sturen door de bochten en bij het ruimte maken voor andere deelnemers aan het verkeer.

Eerste stap na een ongeluk

Controleer jezelf en of alle bijzittende in orde zijn. Bel eventueel een ambulance voor medische assistentie. Bel ook de politie om het ongeluk te rapporteren. Ze zullen instructies geven wat je nog het beste kunt doen op basis van jouw specifieke ongeluk. Als je verder in orde bent, dan raden we aan om foto’s te maken van de schade. Dit kun je later als bewijsmateriaal gebruiken. Waren er omstanders in de buurt? Vraag of ze willen blijven tot de politie er is, of neem hun contactinformatie op zodat je ze op een later moment nog kunt benaderen. Mocht de andere betrokken partij er vandoor zijn gegaan, vraag dan of ze portret kunnen geven of het kenteken hebben gezien.

Contact met verzekeraar

De politie zal een rapport opmaken van het ongeluk. Samen met je verzamelde bewijs kun je contact opnemen met je verzekeraar. Via deze weg kun je geld voor de opgelopen schade terugvragen of dit gaan verhalen op de andere partij.

Schadeauto’s om te klussen

Mocht je auto te veel schade hebben opgelopen dan kun je ervoor kiezen om deze van de hand te doen. Ben je juist op zoek naar schadeauto’s? Vind een schadeauto bij Intermobilitas. Een groot aanbod met schadeauto’s die misschien wel onderdelen voor jouw auto bevatten. Daarnaast kun je kijken naar schadeauto’s die je zelf kunt repareren. Bij elke auto is alle informatie over de schade vermeld zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden