Solide aanhangwagens

Wat je moet doen bij letselschade na een auto-ongeluk?

Geplaatst op

Je hebt net een auto-ongeluk meegemaakt. Een vaak schokkende beleving. Je hebt schade aan de auto opgelopen, maar ook aan je lichaam. Gelukkig hebben we in Nederland een goede zorgverlening waarin de beste zorg voor je geregeld wordt. Maar hoe zit het precies met het kostenplaatje? Dit is iets waar je eerst niet teveel zorgen over wilt maken. Uiteindelijk krijg je er wel mee te maken. Kan letselschade bijvoorbeeld volledig vergoed worden? We leggen je uit wat je moet doen als je letselschade door een verkeersongeval hebt opgelopen.

Moment van het ongeluk

Het aller belangrijkste is het welzijn van jezelf en dat van je medemens. Is iedereen veilig? Vraag daarna de adresgegevens van de betrokkene(n). Mochten omstanders getuige zijn van het ongeluk, vraag dan ook om hun gegevens. De meeste auto’s zijn voorzien van schadeformulieren. Misschien goed om in het voorvakje van je auto te kijken of je hier ook over beschikt. Lees het document goed door en vul deze in samen met de betrokken partij.

Heb je letselschade opgelopen?

Als fietser of voetganger heb je altijd recht op een schadeclaim. Neem contact op met een jurist of advocaat. Mocht je zelf aan het rijden zijn, dan moet je aan de hand van bewijsstukken bewijzen dat de schuld bij de andere partij ligt. Een advocaat of jurist zal je hierbij ondersteunen. Enkele veel voorkomende voorbeelden van letselschade zijn:

  • Hoofdpijn
  • Nekpijn
  • Rugpijn
  • Gevoelloosheid
  • Concentratieproblemen
  • Slaapproblemen

Zo regel je een schadevergoeding

Na het aanwijzen van een schuldige kan je een schadeclaim indienen. De rechter bepaalt of deze volledig uitbetaald zal worden. Dit wordt uiteindelijk vaak gedaan door een verzekeraar. Op deze manier kun je geld toekrijgen om de zorg die je nodig hebt om weer volledig te herstellen en om eventuele andere schade mee te bekostigen.

Gezondheid staat voorop

Wanneer je slachtoffer bent geworden van een verkeersongeluk, dan is het verstandig om zo snel mogelijk in contact te komen met zorgverleners of een arts. Je gezondheid staat voorop. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk te constateren wat voor mogelijke letselschade je hebt opgelopen. Neem binnen 7 dagen contact op met een arts. Hiermee voorkom je dat een advocaat en rechter gaan twijfelen aan de oorzaak van je letselschade. De arts zal een medisch dossier opstellen met je klachten en opgelopen letselschade. Naar dit dossier kan verwezen worden tijdens de rechtspraak.

Gerelateerde berichten

Over ons

Aanhangers, ook wel trailers genoemd, zijn nuttige voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen, materialen, of zelfs andere voertuigen. In deze gids bespreken we de voordelen van aanhangers en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor verschillende doeleinden.

Een van de belangrijkste voordelen van aanhangers is hun veelzijdigheid. Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu grote objecten zoals meubels, machines of bouwmaterialen wilt vervoeren, of kleinere ladingen zoals tuinafval, gereedschappen of kampeerspullen, er is altijd een geschikte aanhanger beschikbaar voor jouw behoeften.

Contactgegevens

Via info @ solide-aanhangwagens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden