Solide aanhangwagens

Wat is honen en wat heb je eraan?

Geplaatst op

Honen is een specialistisch proces waar bepaalde machines voor gebruikt worden en waar ook een diamant voor gebruikt wordt die natuurlijk erg hard is en zo is het makkelijk om in een stuk metaal of keramiek te boren. In deze blog gaan we jou meer vertellen over wat honen is en hoe je je voordeel mee kunt doen 

Wat is honen?

Wanneer je in een stuk metaal boort, dan ontstaat er een gat en in feite is dat een soort cilinder. Aan de kanten van deze cilinder zie je dat er een oppervlakte is dat een bepaalde gevallen gehoond moet worden. Op deze manier wordt het oppervlakte een stuk ruwer. Dat wil je in bepaalde gevallen. Deze techniek is toepasbaar op materialen als messing, aluminium en roestvrij staal

Voordelen honen? 

Je kunt op internet allerlei voorbeelden lezen over wat honen precies is maar het is dan wel vaak zo dat er  technische taal gebezigd wordt en op deze manier is het niet per se heel gemakkelijk om duidelijk te krijgen wat het nu werkelijk voor een proces is. Maar in feite gaat het er meer om dat in de techniek deze bewerkingstechniek gebruikt wordt om bijvoorbeeld een motor beter te laten lopen. In motoren zijn cilinders aanwezig en het oppervlakte van de cilinders, de zijkanten eigenlijk, moeten gesmeerd worden met olie. Wanneer jij gaat honen en het oppervlakte van een cilinder ruwer maken, dan blijft de olie daar beter op zitten. Op deze manier is het ook mogelijk om een cilinder beter af te dichten. Zo kunnen verbrandingsgassen niet gemakkelijk ontsnappen en zal de cilinder gesmeerd blijven op een betere manier. Ook de warmte afvoering van een motor gaat een stuk gemakkelijker wanneer je gebruikmaakt van honen. 

Lees meer over wat holen is en doe er je voordeel mee. Er zijn nog veel meer interessante  blogs te lezen op onze site, dus lees lekker verder. Laat je inspireren!

Gerelateerde berichten

Over ons

Aanhangers, ook wel trailers genoemd, zijn nuttige voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen, materialen, of zelfs andere voertuigen. In deze gids bespreken we de voordelen van aanhangers en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor verschillende doeleinden.

Een van de belangrijkste voordelen van aanhangers is hun veelzijdigheid. Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu grote objecten zoals meubels, machines of bouwmaterialen wilt vervoeren, of kleinere ladingen zoals tuinafval, gereedschappen of kampeerspullen, er is altijd een geschikte aanhanger beschikbaar voor jouw behoeften.

Contactgegevens

Via info @ solide-aanhangwagens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden