Solide aanhangwagens

Waarom is fietsen zo gezond?

Geplaatst op

We weten allemaal dat fietsen gezond is. Maar waarom is fietsen zo gezond? In deze blog noemen we een aantal redenen waarom fietsen zo gezond is.

Voorkomen ziektes

Fietsen is goed om ziektes te voorkomen. Door te fietsen verklein je de kans om een aantal ziektes op te lopen. Deze ziektes zijn diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Fietsen heeft ook nog een positieve werking op je bloed. Doordat je de fietsbeweging doet en je hartslag sneller wordt, verandert dit de samenstelling van jouw bloed. Een ander voordeel is dat door het fietsen met een bakfiets, jouw bloedvaten flexibeler en sterker worden, de kans dat deze verkalken wordt ook verkleint. Zo’n fiets is ook zeer gemakkelijk met een speciaal rek of aanhanger te vervoeren. Erg leuk voor op vakantie!

Helpt tegen stress

Je zou het niet zeggen, maar fietsen helpt om te ontspannen en helpt tegen stress. Wanneer je fietst is het mogelijk om aan iets anders te denken dan aan hetgeen wat jou stress oplevert. De ritten op jouw vervoersmiddel geven je rust. Dit heeft betrekking op je hele lichaam. Fietsen heeft dus een positieve werking en vermindert het stressgevoel. Tijdens deze bezigheid maak je stofjes aan die endorfine en serotonine worden genoemd. Deze stofjes zorgen voor een gelukkig gevoel.

Fietsen helpt tegen overgewicht

De bezigheid fietsen is een goede manier om wat killotjes kwijt te raken. Het is zelf zo dat je met 10 minuten fietsen 97 calorieën verbrandt. Wanneer je al aan de wat vollere kant bent is fietsen een perfecte manier om wat gewicht kwijt te raken. Doordat jij op een zadel zit hoeven jouw enkels en knieën al dat gewicht niet te dragen.

Fietsen zorgt voor een betere slaap

Het blijkt dat door fietsen je sneller in slaap valt en langer door slaapt. Doordat je tijdens het fietsen buiten bent en meer in het daglicht bent geweest, ben je beter in staat om je eigen natuurlijke slaapritme terug te vinden. Eén van de werkingen van zonlicht is dat de aanmaak van het stresshormoon vermindert, dit kan er dus voorzorgen dat jij een betere nachtrust hebt.

Over ons

Aanhangers, ook wel trailers genoemd, zijn nuttige voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen, materialen, of zelfs andere voertuigen. In deze gids bespreken we de voordelen van aanhangers en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor verschillende doeleinden.

Een van de belangrijkste voordelen van aanhangers is hun veelzijdigheid. Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu grote objecten zoals meubels, machines of bouwmaterialen wilt vervoeren, of kleinere ladingen zoals tuinafval, gereedschappen of kampeerspullen, er is altijd een geschikte aanhanger beschikbaar voor jouw behoeften.

Contactgegevens

Via info @ solide-aanhangwagens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden