Solide aanhangwagens

Waarom is een rittenregistratie handig?

Geplaatst op

Het is heel belangrijk dat een ondernemer een goede registratie van zijn ritten heeft. De Belastingdienst wil weten hoeveel kilometers hij privé rijdt met een zakelijke auto. Je mag maximaal 500 km per jaar privé rijden met een zakelijke auto. Een rittenregistratie maakt het heel gemakkelijk om aan te tonen dat je goed zit als ondernemer op dit punt. Lees snel verder en ontdek hoe het voor jou goed kan werken zo’n rittenregistratie.

Een duidelijk overzicht

Een digitaal rittenregistratie systeem biedt een duidelijk overzicht van alle met een specifieke auto gereden ritten. Het is daarmee mogelijk om heel precies in kaart te brengen hoeveel kilometers per jaar je rijdt, waar naartoe en op welk tijdstip. Dit alles is belangrijk zodat je kunt aantonen bij de Belastingdienst dat je maximaal 500 km per jaar privé rijdt. Het is een stuk beter een digitaal systeem te gebruiken, dan een ouderwetse analoog systeem, denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan een schrijfboekje in het dashboardkastje.

Een digitaal systeem heeft meer voordelen

Als we kijken naar de voordelen van een digitaal systeem, dan springen er een aantal uit waar ondernemers veel aan hebben. Denken met name aan de mogelijkheid om auto’s van het bedrijf te volgen in real-time. Zo is het mogelijk om te zien welke weg ze afleggen. Voor ondernemers is het zo mogelijk om te zien waar het personeel (de auto) zich ophoudt onder werktijd. Daarnaast is het ook erg fijn om de gegevens als bewijs te kunnen gebruiken dat je daadwerkelijk als bedrijf zijnde een aantal uren aan het werk geweest bent op een locatie. Wanneer de klant dit in de toekomst zou bestrijden, dan heb jij de gegevens achter de hand om je gelijk aan te tonen. Wil je meer weten over een digitale rittenregistratie? Dan is het goed om op de website van routevision.nl te kijken. Ze kunnen je alles over dit systeem vertellen. Blijf ons volgen en lees onze blogs, dan ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden