Solide aanhangwagens

Verschillende soorten oprijplaten voor gehandicapten

Geplaatst op

Een rolstoel oprijplaat kan van hoge waarde zijn voor iemand die of gehandicapt is of te oud om te lopen. Een oprijplaat is dan een uitkomst omdat hij of zij dan ondanks de slechte mobiliteit toch bijna overal kan komen. In deze blog gaan we het hebben over de verschillende soorten oprijplaten.

Permanente oprijplaten 

Oprijplaten voor rolstoelen kunnen in twee categorieën gezet worden. Je hebt de permanente oprijplaten en de semi-permanente oprijplaten. Eerst gaan we een kijkje nemen naar de permanente oprijplaten. Deze worden vaak geïnstalleerd op plekken waar veel mensen met een rolstoel zijn, zoals het ziekenhuis. Vaak wordt hier beton voor gebruikt. Hout of staal werkt meestal ook goed. Deze oprijplaten komen vaak ook met railing aan de zijkant. Kosten die verbonden zijn aan het bouwen van zo’n oprijplaat ligt aan de lengte en de diepte van de plaat.

Semi-permanente oprijplaten

Naast permanente oprijplaten heb je ook semipermanente oprijplaten. Semipermanent, het woord zegt het al een beetje. Deze platen zijn gemaakt voor gebruik voor een kortere periode. Deze worden vaak geïnstalleerd op beurzen of bij een tentoonstellingen en zijn bijna altijd gemaakt van hout of staal. Staal is wat duurder, maar is toch de geprefereerde optie, omdat het wat sterker en wat zwaarder is. Beton is geen goede optie voor semipermanente oprijplaten omdat het heel zwaar materiaal is. 

Portable oprijplaat

Een soort semipermanente oprijplaat is de portable oprijplaat. Zoals het woord hier al suggereert, kan je deze oprijplaat meenemen. Deze oprijplaat kan je bijvoorbeeld meenemen in een busje. Denk er bijvoorbeeld aan als de moeilijk lopende uit het busje wilt. Dan moet er een platform zijn die de hoogte van de bus met de grond verbindt. Hiervoor wordt vaak een portable oprijplaat gebruikt. Maar ook voor alledaagse verhogingen heeft een gehandicapte een portable oprijplaat nodig. Wij vinden dat voor alledaagse doeleinden een portable oprijplaat niet meer nodig moet zijn. Dit komt omdat het preperen van zo’n plaat voor een verhoging best wel schaamte kan opleveren bij de slecht lopende, terwijl het vaak het geval is dat diegenen niet aan zijn/haar handicap kan doen.

Conclusie

Er zijn dus verschillende soorten oprijplaten. De portable oprijplaat is handig voor mensen die moeilijk kunnen lopen of gehandicapt zijn. Wij vinden dat dit niet nodig hoeft te zijn, want iemand die slecht loopt of gehandicapt is, kan ook schaamte voelen als hij zijn portable oprijplaat telkens moet meenemen naar van alles. Omdat gehandicapten of slechtlopende hier waarschijnlijk niks aan kunnen doen is dit best vervelend. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Aanhangers, ook wel trailers genoemd, zijn nuttige voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen, materialen, of zelfs andere voertuigen. In deze gids bespreken we de voordelen van aanhangers en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor verschillende doeleinden.

Een van de belangrijkste voordelen van aanhangers is hun veelzijdigheid. Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu grote objecten zoals meubels, machines of bouwmaterialen wilt vervoeren, of kleinere ladingen zoals tuinafval, gereedschappen of kampeerspullen, er is altijd een geschikte aanhanger beschikbaar voor jouw behoeften.

Contactgegevens

Via info @ solide-aanhangwagens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden