Solide aanhangwagens

Veiligheidstips voor het vervoeren van zware vracht

Geplaatst op

De werkgever heeft de verantwoordelijkheid om een veilige werkomgeving te creëren. Daarnaast heb je uiteraard zelf in de hand om je veilig te gedragen tijdens de werkzaamheden. Een ongeluk kan in een kleine hoek verschuilen. Wil je als werkgever zeker zijn dat jouw werkplaats veilig is? Maak dan gebruik van onze handige veiligheidstips. Let hierbij op dat elke machine of materiaal weer zijn eigen unieke veiligheidsrichtlijnen heeft.

Het rijden met zware vracht

In een werkplaats krijg je vaak te maken met zwaar materiaal. Ook buiten de werkplaats moet je continu alert zijn. Zoals bij het vervoeren van transport door middel van een aanhangwagen. Wanneer je de weg op gaat moet je tijdens het transporten goed in de gaten houden of alles goed gaat. Dit start natuurlijk met een goede voorbereiding. Maak gebruik van deze tips:

  • Check de bandenspanning van de aanhangwagen
  • Controleer of de aanhangwagen bestand is tegen het gewicht
  • Test de belichting uit

Twijfel je tijdens het transporteren of alles goed gaat? Blijf dan rustig en ga rijden naar een dichtstbijzijnde plek waar je kunt stoppen. Voer dan een veiligheidscheck uit en controleer of het transport nog goed vast zit.

Het in- en uitladen van zwaar materiaal

Tijdens het in- of uitladen kan het ook snel fout gaan. Zorg ervoor dat je beschikt over de juiste hulpmaterialen. Denk hierbij aan het gebruik van stevige portaalkranen bij het vertrek- en aankomstpunt. Maak je veelvuldig gebruik van hetzelfde type vracht? Vraag bij de specialisten van hijsen en zo na om een portaalkraan op maat te laten maken.

Duidelijke veiligheidsinstructies voor de werknemers

Als werkgever heb je de verantwoordelijkheid om je werknemers goed te instrueren. Let daarbij goed op of de werkomgeving en de kennis van de werknemers in orde zijn om in jouw werkplaats te mogen werken. Onveilige materialen of apparatuur zorgt altijd voor onveilige situaties. Hoe begaafd je werknemers ook zijn. Voel je als werknemer onveilig? Ga dan altijd in gesprek met je werkgever om dit zo snel mogelijk aan te kaarten en actief op te lossen. Wil dit niet? Je kunt beroep doen op de arbodienst om met je mee te kijken. Kom je er alsnog niet uit? Dan kan er contact opgenomen worden met de Inspectie SZW.

Gerelateerde berichten

Over ons

Aanhangers, ook wel trailers genoemd, zijn nuttige voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen, materialen, of zelfs andere voertuigen. In deze gids bespreken we de voordelen van aanhangers en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor verschillende doeleinden.

Een van de belangrijkste voordelen van aanhangers is hun veelzijdigheid. Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu grote objecten zoals meubels, machines of bouwmaterialen wilt vervoeren, of kleinere ladingen zoals tuinafval, gereedschappen of kampeerspullen, er is altijd een geschikte aanhanger beschikbaar voor jouw behoeften.

Contactgegevens

Via info @ solide-aanhangwagens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden