Solide aanhangwagens

Veilig werken met grote machines

Geplaatst op

Bedrijven die voor de productie van producten afhankelijk zijn van complexe machines, moeten zich altijd bewust zijn van de kans op ongelukken die ernstig letsel bij werknemers veroorzaken. De meeste industriële installaties voeren veiligheidstrainingen uit om ervoor te zorgen dat de werknemers zich bewust zijn van de potentiële risico’s van het gebruik van de machines en om de goede werking ervan te garanderen. Als je met machines werkt, zijn er een paar algemene tips die je in gedachten moet houden om ervoor te zorgen dat je veilig werkt. In dit blog geven we je een aantal belangrijke tips voor het werken met machines op afstand.

Training

Werknemers mogen nooit proberen om onbekende machines te bedienen. Wacht altijd op de supervisor of een ervaren persoon om training te geven over de specifieke vereisten voor het veilig werken met de machine. Op die manier verklein je de kans op ongelukken en wordt de veiligheid op de werkvloer gegarandeerd.

Veiligheidseisen

Om veilig met complete machines te werken, is het noodzakelijk en zelfs wettelijk verplicht om je machines regelmatig te laten keuren. Op die manier weet je zeker dat de machines juist functioneren en voldoen aan alle gestelde veiligheidseisen. Zo moeten alle machinebeschermers en -onderdelen op hun plaats zitten, onbeschadigd zijn en correct functioneren. Zorg ervoor dat de rubberen afdichtingen en andere kleine onderdelen niet beschadigd raken, wat een gevaar voor de veiligheid kan opleveren. Als ze vervangen moeten worden, zorg er dan voor dat je direct een instantie inschakelt die een keuring uitvoert.

Veiligheidsuitrusting

Alle werknemers moeten op de hoogte zijn van het type persoonlijke veiligheidsuitrusting die zij moeten dragen bij het werken met de machine. Zo dient een leidinggevende advies te geven voor het dragen en gebruiken van bijvoorbeeld een industriële afstandsbediening, handschoenen, een veiligheidsbril, oordopjes of andere apparatuur. Als je deze maatregelen consequent doorvoert, kan dit werk gerelateerde ongevallen en verwondingen voorkomen.

Concentratie

Afleiding door bijvoorbeeld geluiden en handelingen tijdens het werk met geavanceerde machines, kunnen de oorzaak zijn van ernstig letsel. Houd je werkgebied dan ook overzichtelijk en maak je collega’s duidelijk dat je niet kunt ingrijpen bij het werken aan de aan jou toegewezen machine. Als je met een collega moet praten, schakel de machine dan uit en stap weg van de machine om er zeker van te zijn dat er geen ongelukken gebeuren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Aanhangers, ook wel trailers genoemd, zijn nuttige voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen, materialen, of zelfs andere voertuigen. In deze gids bespreken we de voordelen van aanhangers en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor verschillende doeleinden.

Een van de belangrijkste voordelen van aanhangers is hun veelzijdigheid. Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu grote objecten zoals meubels, machines of bouwmaterialen wilt vervoeren, of kleinere ladingen zoals tuinafval, gereedschappen of kampeerspullen, er is altijd een geschikte aanhanger beschikbaar voor jouw behoeften.

Contactgegevens

Via info @ solide-aanhangwagens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden