Solide aanhangwagens

Tips voor het rijden met een zware aanhangwagen

Geplaatst op

Het bekwaam raken met het rijden van een auto met aanhangwagen zorgt ervoor dat je een stuk zelfredzamer bent in verschillende situaties. Denk bijvoorbeeld aan eventuele verhuizingen waarbij je grote meubelstukken eenvoudig zelf naar je nieuwe woning vervoert of het vervoeren van zware betonplaten voor het opknappen van je tuin. Daarnaast is Nederland een zeer waterrijk land, waardoor veel mensen een eigen boot in bezit hebben. Het vervoeren van een grote of kleine boot is alleen mogelijk met behulp van een passende trailer. Wanneer je zelf bekwaam bent met het rijden van een personenauto met trailer, zorgt dit ervoor dat je sneller en makkelijker jouw boot naar de waterkant vervoert. Het rijden met aanhangwagen vereist echter een aantal kwaliteiten. In dit blog geven we een aantal tips die je helpen.

Oefen op een afgelegen terrein

Ga je voor het eerst rijden met een kleine of grote aanhangwagen? Voordat je de drukke openbare wegen betreedt, raden we aan om eerst een afgelegen terrein in de buurt op te zoeken en daar te oefenen. Op die manier krijg je gevoel met de trailer en raakt je vertrouwd. Test onder andere wat er gebeurt tijdens het optrekken, remmen, het maken van bochten en oefen het achteruitrijden met een aanhangwagen. Met name het achteruitrijden met een aanhangwagen kan nog wel eens verwarring en problemen veroorzaken. Het is dan ook zeer waardevol om hier eerst mee te oefenen, voordat je de drukke openbare wegen opgaat. 

Rijd rustig en bekwaam

Een aanhangwagen staat los van een personenauto, waarbij ook de gevolgen van bepaalde stuurbewegingen verschillen met die van de personenauto. Te korte bochten of een te hoge snelheid kan er dan ook voor zorgen dat de aanhangwagen uit balans raakt, waardoor ongelukken snel gebeuren. We raden dan ook aan om, met name tijdens de eerste paar keren, voorzichtig te rijden en gevoel op te doen met de aanhanger. Kijk hoe de trailer reageert op bepaalde stuurbewegingen en krijg gevoel met de gewenste snelheid en nieuwe draaicirkel van het voertuig. 

Controleer de bandenspanning van de auto én aanhanger

Zorg ervoor dat de bandenspanning van zowel de banden van je personenauto als die van de aanhanger voldoen aan de specificaties van de fabrikant. Te zachte banden hebben een negatieve invloed op het weggedrag en zorgen ervoor dat meer van het oppervlak van de band de grond raakt. Het gevolg is meer wrijving, waardoor de banden eerder oververhit en lek raken. Met goed opgepompte banden verbruik je bovendien minder brandstof.

Gerelateerde berichten

Over ons

Aanhangers, ook wel trailers genoemd, zijn nuttige voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen, materialen, of zelfs andere voertuigen. In deze gids bespreken we de voordelen van aanhangers en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor verschillende doeleinden.

Een van de belangrijkste voordelen van aanhangers is hun veelzijdigheid. Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu grote objecten zoals meubels, machines of bouwmaterialen wilt vervoeren, of kleinere ladingen zoals tuinafval, gereedschappen of kampeerspullen, er is altijd een geschikte aanhanger beschikbaar voor jouw behoeften.

Contactgegevens

Via info @ solide-aanhangwagens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden