Solide aanhangwagens

Tips bij het gebruik van luchtkussenfolie

Geplaatst op

Als je met je aanhangwagen regelmatig breekbare spullen vervoert, dan kan luchtkussenfolie een uitkomst bieden. Dit plastic met lucht ertussen, zorgt ervoor dat schokken zoveel mogelijk worden opgevangen. Het is echter wel gewenst om jouw breekbare spullen goed in te pakken met dit folie. In dit blog leggen we je uit hoe je het beste gebruik maakt van luchtbelfolie. 

Tip #1: Laat de bubbels naar de binnenkant wijzen

Er lijkt enige discussie te bestaan over de vraag of de bubbels op het luchtkussenfolie naar binnen of naar buiten moeten worden gekeerd als ze om een product worden gewikkeld. Het antwoord is hier: jouw goederen worden beter beschermd als je de bubbels aan de binnenkant hebt (dus tegen de goederen aan). De luchtkussens zorgen namelijk voor een soort grip, waardoor jouw producten op z’n plaats blijven bij het vervoeren in een aanhanger. De gladde kant van het bubbeltjesplastic is ook duurzamer en heeft minder kans om te knallen, daarom is het de beste keuze om deze aan de buitenkant te plaatsen.

Tip #2: Vul de loze ruimten in verzend- of verhuisdozen

Om transportschade te voorkomen, is het belangrijk om alle lege ruimtes op te vullen met beschermende luchtkussenfolie of een alternatief, zoals luchtkarton. Als er lege ruimtes in verzenddozen zitten, loop je het risico dat het product al beschadigd is voordat het op de plaats van bestemming aankomt. Zorg dus voor voldoende opvulling in de doos, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over items die bewegen tijdens de verzending en die beschadigd raken.

In aanvulling op bovenstaande kun je ook meer lagen verpakkingsmaterialen gebruiken dan alleen luchtkussenfolie. De luchtkussens helpen de impact van verschuivingen en vallen te absorberen. Toch is het belangrijk dat je voldoende bubbeltjesfolie gebruikt voor wat je wilt verzenden. Schud na het inpakken zachtjes met de doos en je hoort vanzelf of je nog een verschuiving hoort. 

Top #3: Bespaar niet op de verpakkingstape

Als je één enkele strook verpakkingstape over de kleppen van de kartonnen doos gebruikt, is deze niet veilig. Gebruik voor het aftapen van dozen altijd minstens drie stroken met tape. Zorg ervoor dat elke strook verpakkingstape de andere strook licht overlapt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden