Solide aanhangwagens

Mag ik op een trekker rondrijden?

Geplaatst op

Vroeger waren er wel zaken een beetje anders, wanneer we kijken naar de regels voor het rijden op een trekker. Dit is totaal anders dan het rijden in een auto. We nemen in deze tekst een aantal punten met je door om aan te geven hoe het nu eigenlijk precies zit aangaande de regels voor het rijden op een trekker. Het is zo makkelijker om als werknemer of werkgever je te houden aan de verschillende regels

Rijbewijs nodig? 

Wanneer je vroeger op een trekker wou rijden dan was het nodig om een rijbewijs te hebben. Dit was verplicht voor mensen die jonger waren dan 18 jaar. Sinds 2015 is dit veranderd en is het voor alle bestuurders van een trekker verplicht een rijbewijs te hebben voor de trekker. Wanneer je een trekkerrijbewijs wilt halen, dan moet je 16 jaar zijn. Voor een auto geldt 18 jaar. Wanneer je een autorijbewijs haalt dan mag je op een brommer rijden en ook op een track.

Hoe veilig werken met een trekker?  

Zoals alle vervoersmiddelen heeft ook een trekker het nodige onderhoud nodig. Dit begint bij de basis, namelijk de landbouwbanden. Het is goed om te kijken of het profiel van deze banden nog helemaal op orde is. Om veilig te kunnen rijden met deze banden moeten ze een profieldiepte hebben van 24 tot en met 38 inch. wanneer we dit vergelijken met banden die een auto heeft, dan ligt de nodige profieldiepte een stuk lager. Denk daarbij aan 0,28 tot en met 0,37 inch. Wij raden je aan om de trekker niet zelf te gaan controleren, maar dit door de experts te laten doen.

Want een auto die niet goed afgesteld is en waar dingen aan mankeren is al een gevaar op de weg. Laat staan dat een trekker die niet goed in elkaar steekt rond gaat rijden. 

Meer weten? Kijk op https://www.vlukon.nl/ daar vind je de nodige info!

Gerelateerde berichten

Over ons

Aanhangers, ook wel trailers genoemd, zijn nuttige voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen, materialen, of zelfs andere voertuigen. In deze gids bespreken we de voordelen van aanhangers en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor verschillende doeleinden.

Een van de belangrijkste voordelen van aanhangers is hun veelzijdigheid. Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu grote objecten zoals meubels, machines of bouwmaterialen wilt vervoeren, of kleinere ladingen zoals tuinafval, gereedschappen of kampeerspullen, er is altijd een geschikte aanhanger beschikbaar voor jouw behoeften.

Contactgegevens

Via info @ solide-aanhangwagens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden