Solide aanhangwagens

Hoe kan ik een aanhangwagen op de juiste manier laden?

Geplaatst op

Een aanhangwagen kan niet op de manier worden geladen die je zelf het beste uitkomt. Er zijn bepaalde technische aspecten die bij het laden van een aanhangwagen in acht moeten worden genomen. Een goede balancering van de lading van de oplegger is belangrijk, omdat dit bepalend is voor de manier waarop zware vrachtwagens zich verplaatsen. Als de lading niet in evenwicht is, is het rijden met het voertuig niet veilig. Daarom is het van groot belang om een aanhangwagen goed en correct te laden. Hier zijn enkele tips die u moet volgen bij het laden van een aanhangwagen

Plaatsing van de lading

Een van de belangrijkste redenen voor het slingeren van de aanhangwagen is dat het percentage van het gewicht van de aanhangwagen niet groot genoeg is in vergelijking met het brutogewicht van de aanhangwagen. Het gewicht wordt verondersteld 10% – 15% van het totale gewicht van de aanhangwagen te zijn.

Eerst zware voorwerpen laden

Dit is het allerbelangrijkste om te overwegen voor het laden van een aanhangwagen, omdat deze items veilig vastgebonden moeten worden. Als je zwaardere lading in de voorkant van de oplegger plaatst, helpt dit bij het onderdrukken van de schommeling van de oplegger. Om de lading op zijn plaats te houden en te voorkomen dat deze verschuift, moet deze van links naar rechts gecentreerd en stevig vastgebonden worden. Het recht naar beneden vastbinden is niet veilig genoeg, omdat ze kunnen omvallen als gevolg van de verandering van richting of snelheid.

Laad eerst de voorkant

Bij het laden van een trailer moet je je aan de vuistregel houden. Laad eerst het voorste deel van de trailer door ongeveer 60% van het gewicht naar voren op de vooras te plaatsen. Hou er rekening mee dat het gewicht gelijkmatig verdeeld moet worden over de voor- en achteras.

Als het gewicht gelijkmatig verdeeld is over alle vier de banden, zal het voertuig helpen om het evenwicht te herstellen en tegelijkertijd ook:

  • Verbeteren van de koplampstand
  • Verbeteren van de handling en rijkwaliteit
  • Controle schommeling en lichaamsrol

Bevestig een luchtleiding

Door aan elke veer een luchtlijn aan te brengen, kan de vering worden aangepast aan elke belasting of wegconditie. Je moet dit aanhangwagenbevestigingsdeel toevoegen tijdens het laden van een aanhangwagen en het vervolgens loslaten voor een zachtere rit wanneer deze wordt gelost. Het wordt gemonteerd op de bestaande ophanging en dus is de installatie van dit aanhangwagenaanbouwdeel eenvoudig en snel. Meestal hoeft er niet eens in het frame van het voertuig geboord te worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Aanhangers, ook wel trailers genoemd, zijn nuttige voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen, materialen, of zelfs andere voertuigen. In deze gids bespreken we de voordelen van aanhangers en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor verschillende doeleinden.

Een van de belangrijkste voordelen van aanhangers is hun veelzijdigheid. Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu grote objecten zoals meubels, machines of bouwmaterialen wilt vervoeren, of kleinere ladingen zoals tuinafval, gereedschappen of kampeerspullen, er is altijd een geschikte aanhanger beschikbaar voor jouw behoeften.

Contactgegevens

Via info @ solide-aanhangwagens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden