Solide aanhangwagens

Het belang van een heftruckcertificaat

Geplaatst op

Als je in een magazijn werkt, zie je overal heftrucks heen en weer racen. Deze grote machines zijn geweldig om goederen te verplaatsen in het magazijn, maar zijn wel aardig gevaarlijk. Daarom mag je niet zomaar op een heftruck rijden en moet je eerst een heftruckcertificaat halen. In deze blog gaan we het hebben over de verschillende heftrucks en waarom het zo belangrijk is om een certificaat in het bezit te hebben.

Verschillende soorten heftrucks 

Tegenwoordig kan de werkgever kiezen uit veel verschillende soorten heftrucks. De standaard heftruck is geëvolueerd en heeft allemaal nieuwe snufjes gekregen. De meest voorkomende soorten heftrucks blijven toch wel de traditionele heftruck, de reachtruck en de orderpickers. Orderpickers zijn een stuk makkelijker en veiliger dus hier hoef je je eigenlijk geen druk om te maken. Je kunt een stuk minder makkelijk iemand verwonden met een orderpicker omdat de tanden niet omhoog kunnen. Wel kun je iemand overrijden. Kun je maar beter niet doen.

Niet wettelijk verplicht

Een heftruckcertificaat is niet wettelijk verplicht. Toch hechten werkgevers veel waarde aan een heftruckcertificaat. Om het certificaat te halen moet je namelijk alle regels leren over het berijden van een heftruck in een magazijn. Dit is erg handig en zorgt voor een betere veiligheid in het magazijn. De Arbowet kan een hoge boete opleggen bij een ongeval. In het meest extreme geval kan het zelfs voorkomen dat het magazijn moet sluiten omdat uit de inspectie is gebleken dat er te onveilig wordt gewerkt. 

Staat goed op je CV

Als je klaar bent bij je huidige werkgever en wilt solliciteren bij een ander magazijn, staat een certificaat zeer goed op je CV. Een magazijnwerker die een heftruck kan besturen is namelijk meer in trek dan iemand zonder de kennis om op een heftruck te rijden. Let er wel op dat een heftruckcertificaat meestal maar 5 jaar geldig is. Je moet hem dus wel vernieuwen om aan te kunnen geven dat je veilig kunt werken met een heftruck in het magazijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Aanhangers, ook wel trailers genoemd, zijn nuttige voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen, materialen, of zelfs andere voertuigen. In deze gids bespreken we de voordelen van aanhangers en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor verschillende doeleinden.

Een van de belangrijkste voordelen van aanhangers is hun veelzijdigheid. Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu grote objecten zoals meubels, machines of bouwmaterialen wilt vervoeren, of kleinere ladingen zoals tuinafval, gereedschappen of kampeerspullen, er is altijd een geschikte aanhanger beschikbaar voor jouw behoeften.

Contactgegevens

Via info @ solide-aanhangwagens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden