Solide aanhangwagens

De voordelen van het heftruckcertificaat

Geplaatst op

Het lijkt allemaal wel zo makkelijk, iemand leren heftruck rijden. Maar hierdoor gebeuren daadwerkelijk veel ongelukken. In deze blog beschrijven we de voordelen van het hebben van een heftruckcertificaat.

Gecertificeerd personeel vermijdt onveilig gedrag

In veel bedrijven wordt tijdens vakanties gebruik gemaakt van vakantiekrachten. Vooral in bedrijven waar veel seizoensarbeid plaatsvindt zien we dit verschijnsel. Dit kan ertoe leiden dat er niet gecertificeerde heftruckchauffeurs rondrijden, die zich niet bewust zijn van de risico’s tot het te laat is. Tijdens het behalen van een heftruckcertificaat wordt dan ook uitgebreid ingegaan op de veiligheidsaspecten van het rijden met een heftruck. Wanneer je personeel hebt dat gecertificeerd zijn, zullen zij zich meer bewust zijn van de eventuele risico.

Kennis gebruik

Gecertificeerde heftruckchauffeurs weten waar ze mee bezig zijn. Verkeerd gebruik van bijvoorbeeld de voorzetapparatuur kan tot onveilige situaties leiden. Ook bijvoorbeeld het dagelijks of ander periodiek onderhoud van een heftruck, het is iets waar gecertificeerde chauffeurs van op de hoogte zijn.

In de praktijk beoordeeld

Tijdens het behalen van een heftruckcertificaat zijn de chauffeurs in de praktijk beoordeeld door een ervaren chauffeur. Eventuele fouten worden direct gezien en gecorrigeerd. Vaak wordt gedacht dat het rijden met een heftruck door iedereen gedaan kan worden maar zijn daadwerkelijk situaties waar de chauffeur voor getraind moet zijn.

Werkrisico neemt af

Zeker als het jonge chauffeurs betreft, ik kan er nogal eens roekeloos rijgedrag worden vertoond. Als werkgever ben je altijd aansprakelijk voor eventuele schade die door jouw heftruckchauffeur veroorzaakt. Een goede opgeleide heftruckchauffeurs of minder risico nemen en zich beter bewust zijn van de schade die de heftruck aan kan richten. Een getrainde heftruckchauffeur kan je werkgeversrisico dus verkleinen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Aanhangers, ook wel trailers genoemd, zijn nuttige voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen, materialen, of zelfs andere voertuigen. In deze gids bespreken we de voordelen van aanhangers en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor verschillende doeleinden.

Een van de belangrijkste voordelen van aanhangers is hun veelzijdigheid. Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu grote objecten zoals meubels, machines of bouwmaterialen wilt vervoeren, of kleinere ladingen zoals tuinafval, gereedschappen of kampeerspullen, er is altijd een geschikte aanhanger beschikbaar voor jouw behoeften.

Contactgegevens

Via info @ solide-aanhangwagens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden