Solide aanhangwagens

De meest voorkomende problemen bij een campervakantie

Geplaatst op

Wanneer je op vakantie gaat met de camper, kunnen er veel problemen de kop op steken. Een camper is een grote wagen die vele kilometers wil verslijten. Het kan dus bijvoorbeeld zomaar voorkomen dat je stil komt te staan. Belangrijk is om de wagen rijklaar te hebben en te kunnen ingrijpen wanneer mogelijk. Wij raden aan om eens te kijken naar Ambi smeersystemen. Goed smeermiddel zorgt er namelijk voor dat de camper lekker lang mee gaat en onderweg minder kans heeft om problemen te geven. In deze blog gaan we het hebben over de meest voorkomende problemen wanneer je met een camper op vakantie gaat. 

Onbetrouwbare campers in het buitenland

Campers in het buitenland worden ook wel RV’s genoemd, voornamelijk in de Verenigde Staten. We raden zeker aan om met een “RV” Amerika te verkennen. Of je nou aan de Westkust, Midden-Amerika of de Oostkust pakt: er is genoeg te zien! De natuur is uniek en je kunt van de ene staat naar de andere staat opeens in een heel andere omgeving terecht komen. Binnen een paar dagen waan je jezelf bijvoorbeeld van een naaldbos in de woestijn. Je wilt natuurlijk niet dat je camper stil komt te staan, vooral in de woestijn. De befaamde “Route 66” is een prachtige route om te rijden maar wordt ook wel gezien als een van de meest gevaarlijke routes in de Verenigde Staten. Reden? De route gaat dwars door de woestijn heen en is duizenden kilometers lang. Er is ook een deel waar er wordt gewaarschuwd voor de aanstaande rit.. Dit stuk is namelijk ontzettend afgelegen en ligt in het heetste stukje van de woestijn. Als je hier stil komt te staan heb je een zeer groot probleem. Helaas is het uitvallen van de camper een van de grootste problemen. We raden dus aan om zelf goed te kijken of alles klopt aan de camper en als je gaat huren, te huren bij een betrouwbaar verhuurbedrijf. 

Nauwe ruimte

Een ander voorkomend probleem is niet gericht op de camper zelf maar op het gezelschap. Wat we veel horen is dat de nauwe ruimte voor problemen kan zorgen. Bij een campervakantie zit je opeens continu op elkaars lip. Vooral bij gezinnen met pubers is dit een probleem, maar ook bij getrouwde stellen kan dit de relatie testen. We raden dus aan om veel stops te maken bij campings en andere bezienswaardigheden en niet alleen maar door te rijden in de camper. Gun elkaar ook een beetje rust en afzonderlijkheid. Dit komt de vakantie en relatie ten goede. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden