Solide aanhangwagens

Afsluiters: de vlinderklep

Geplaatst op

Afsluiters worden door tal van verschillende bedrijven gebruikt en zijn terug te vinden in veel industriële processen. Afsluiters zijn namelijk ontworpen om de stroom van vloeistoffen of externe gassen veilig af te sluiten of juist door te voeren. Ze zijn om die reden onmisbaar binnen de industriële sector en zorgen voor de veiligheid binnen een onderneming. Ze worden doorgaans vooral gebruikt om perslucht te blokkeren in een automatiseringsproces. In sommige gevallen wordt het ook gebruikt om subsystemen te isoleren, wanneer deze niet worden gebruikt. Er zijn verschillende soorten afsluiters en dit maakt het ook moeilijk om een afsluiter te kopen. De vlinderklep is een hele belangrijke en je ziet deze ook steeds vaker terugkomen, maar wat is het precies? Onderstaand vertellen we er echt alles over!

Wat is een vlinderklep?

Een vlinderklep is een open/dicht afsluiter en heeft een simpele constructie. Je kunt hem met een kwartslag draaien en op deze manier kun je hem volledig openen of sluiten. Het biedt de mogelijkheid om een leiding zeer snel te openen of te sluiten. Dit kan voor veel verschillende toepassingen gebruikt worden en dat is een groot voordeel. Je kunt hierbij denken aan watervoorzieningen, brandbestrijding, gasproductie en afvalwaterbehandeling. Daarnaast zijn er ook ontzettend veel industriële toepassingen waarvoor je deze afsluiter kunt gebruiken. De afsluiters hebben ook verschillende bedieningsmogelijkheden, zo kunnen ze ook elektrische afgesteld worden. Toch zijn er twee verschillende soorten vlinderkleppen en is het handig om de verschillen te kennen. Je hebt een centrische variant, maar ook een excentrische variant. 

Online bestellen

Wil jij ook graag een vlinderklep bestellen? Dan is het natuurlijk van belang om een specialist te vinden op het gebied van afsluiters. Je kunt bij een echte specialist namelijk een ruim aanbod in afsluiters vinden en waarschijnlijk ook de vlinderklep. Hierbij is het van belang dat je de juiste vlinderkleppen besteld en ook het juiste formaat. Het is aangeraden om contact op te nemen met de specialist, zodat je hier ook goed advies over kunt krijgen. Heb je de juiste vlinderkleppen gevonden of andere afsluiters? Dan kun je deze bestellen en bij jouw onderneming laten bezorgen. Ideaal toch?

Gerelateerde berichten

Over ons

Aanhangers, ook wel trailers genoemd, zijn nuttige voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen, materialen, of zelfs andere voertuigen. In deze gids bespreken we de voordelen van aanhangers en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor verschillende doeleinden.

Een van de belangrijkste voordelen van aanhangers is hun veelzijdigheid. Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu grote objecten zoals meubels, machines of bouwmaterialen wilt vervoeren, of kleinere ladingen zoals tuinafval, gereedschappen of kampeerspullen, er is altijd een geschikte aanhanger beschikbaar voor jouw behoeften.

Contactgegevens

Via info @ solide-aanhangwagens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden