Aanhangwagens worden lang niet door iedereen elke dag gebruikt. De mensen die regelmatig aanhangwagens gebruiken, hebben vaak goed in de gaten wanneer de aanhangwagen weer moet worden onderhouden, juist omdat ze er zo vaak gebruik van maken. Voor de gemiddelde consument zit dit wat anders in elkaar. Als je een aanhanger hebt die je misschien maar een paar keer per jaar gebruikt, dan is het belangrijk om te weten op wat voor manier en wanneer je deze moet onderhouden. In deze blog geven we daarom een aantal tips.

Tip 1: gebruik de juiste onderdelen

Het is misschien niet erg vanzelfsprekend, maar sommige onderdelen van aanhangwagens of trailers zijn bijzonder speciaal. Je kunt niet altijd zomaar een onderdeel vervangen zonder dat je hiervoor in de plaats een exacte kopie van het onderdeel monteert. Natuurlijk zijn er bepaalde onderdelen die je kunt vervangen door een onderdeel van een ander (al dan niet goedkoper) merk, maar het is erg belangrijk dat in ieder geval het model van het onderdeel identiek is aan degene die je vervangt.

Tip 2: Houd je aanhangwagen schoon

Onze volgende tip is niet alleen bedoeld als een tip voor het oog. Wanneer je je trailer of aanhangwagen regelmatig schoonmaakt en schoon tracht te houden, dan zorg je ervoor dat vuil en vocht niet te veel onder de lak kan komen. Als dit namelijk gebeurt, dan zal na verloop van tijd de trailer of aanhangwagen op bepaalde plekken minder stevig en sterk zijn. Net als bij elk apparaat, elke machine, elk vervoersmiddel of wat dan ook, geldt het ook voor aanhangwagens dat dit de meeste eenvoudige manier is om hem langer mooi en goed te houden.

Tip 3: Laat je aanhangwagen keuren

Hoewel er bij aanhangwagens een minder strenge keuring is zoals bij bijvoorbeeld een personenauto, is het toch belangrijk dat ook de aanhangwagen van tijd tot tijd gekeurd wordt. Je kunt namelijk nog steeds een gevaar op de weg zijn als je aanhangwagen op bepaalde plekken gevaarlijke beschadigingen of mankementen heeft. Als het bijvoorbeeld na het veroorzaken van een ongeluk blijkt dat de aanhangwagen of trailer niet goed was onderhouden, kan het zijn dat de eigenaar gelast wordt met merkelijke schuld. Laat daarom je aanhangwagen keuren bij een gespecialiseerde garage bij jou in de buurt.