Solide aanhangwagens

3 bekende valkuilen voor wanneer je zelf gaat verhuizen

Geplaatst op

Soms heb je verhuizingen die je zelf wel denkt te kunnen uitvoeren. Even een aanhangwagen is misschien niet altijd genoeg! In deze blog geven we je daarom een aantal bekende valkuilen die vaak voor een wat lastigere verhuizing kunnen zorgen. Doe er je voordeel mee! Bestudeer ze goed en probeer ze te voorkomen. Dat scheelt je een hele hoop tijd en misschien ook wel een hele hoop geld!

#1 Je houdt te weinig rekening met uitloop

Verhuizen duurt bijna altijd langer dan wat je ervoor hebt ingepland in je agenda. Het lijkt bijna een soort ongeschreven regel dat verhuizen bijna altijd gepaard gaat met een uitloop omdat er iets niet goed geregeld is, men iets vergeten is, iemand te laat is, etc. Het is dus belangrijk om extra tijd opzij te zetten voor de verhuizing. Reken voor het gemak maar 30% bovenop de tijd die je hebt ingepland als speling. Dit lijkt misschien erg veel, maar het betekent wel dat je je voorbereid op een realistischer scenario.

#2 Je hebt geen of weinig hulp ingeschakeld

Alleen verhuizen is eigenlijk niet te doen. Als je een kledingkast hebt, kun je die misschien nog uit elkaar halen, en afhankelijk van het soort bed dat je hebt kun je deze ook volledig demonteren – je moet er maar zin in hebben. Maar sommige zaken zoals een eettafel, een zitbank of wasmachine wordt toch echt wel heel erg veel werk in je eentje. Daarom kun je maar beter een extra paar handen hebben die je helpen met het verhuizen. Afhankelijk van hoeveel mensen je vraagt om te helpen, kun je de verhuisdag ook sneller afronden aangezien je veel tijd kunt bespraken met heen en weer lopen.

#3 Te kleine verhuiswagen/aanhangwagen

Het kan ook zijn dat je je verkeken hebt op het aantal spullen wat je eigenlijk hebt. Als je aan het inpakken bent, heb je misschien al uitgevonden dat je veel meer troep hebt dan je dacht. Dat betekent ook dat je meer zult moeten vervoeren. Heb je dan wel voldoende rekening gehouden met de laadruimte van de verhuiswagen of aanhangwagen? Meestal reserveer je die voordat je alles hebt klaargezet. Houd er dus extra rekening mee.

Gouden tip

Om al het gedoe wat gepaard gaat met verhuizen is het advies wat we aandragen eigenlijk vrij eenvoudig: huur nou maar gewoon een verhuisbedrijf in, want dat scheelt je gewoon zo ongelooflijk veel gedoe en tijd. Vaak zijn de kosten die je maakt om een verlofdag op te nemen, het huren van de verhuiswagen met aanvullende verzekering, de lunch en het avondeten voor iedereen die meehelpt niet eens zoveel lager!

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden