Voor de deur afgeleverd voor slechts € 0,60 per kilometer
Heeft u hulp nodig?
078 618 0408 
Waarom een aanhanger van Solide

Koop niet zomaar een aanhangwagen

Bij het kopen van een aanhangwagen wordt te weinig stil gestaan bij kwaliteit en veiligheid. Kopers kijken vaak alleen naar de prijs en realiseren zich pas bij gebruik welke tekortkomingen de aanhanger in praktijk allemaal heeft.Niet alleen uit praktische overwegingen maar ook uit veiligheidsoverwegingen is het belangrijk dat een aanhangwagen 100% betrouwbaar is. Kwaliteit en veiligheid gaan hand in hand en kunnen letterlijk Uw leven redden.

Waarom een Solide aanhangwagen beter is!

Kwaliteit is voor Solide alles. Wij zijn groot geworden door bij onze aanhangers nooit enig compromis ten aanzien van de kwaliteit te doen. Waar anderen zich omwille van prijs of winstmarge laten verleiden tot het gebruik van mindere materialen houdt Solide vast aan degelijkheid en kwaliteit. Uw veiligheid en bedrijfscontinuïteit zijn hiermee gegarandeerd en wij kunnen met een gerust hart slapen. Onderstaand informatie over belangrijke kwaliteits-  en veiligheidsaspecten van onze aanhangwagens.

Tandemaggregaat

Perfekt sporende aanhangwagen ?
Dat is mogelijk doordat Solide als een van de weinige fabrikanten een tandemaggregaat standaard onder zijn tandemassers bouwt. Geen gedoe met losse assen maar al in de assenfabriek perfekt sporend gekoppeld voor een soepel en technisch verantwoord rijgedrag.

Trekveergrendels

Kwaliteit zit vaak in de kleine dingen. Kijk naar onze zware trekveergrendels in plaats van de veel toegepaste haak- en oogsluiting. Jaar in, jaar uit soepele bediening van uw scharnierbare achterklep is toch wat u wenst in plaats van een op den duur roestige haak uit het roestige oog te moeten slaan ?

Kokerprofielen

Alle wagens van Solide zijn berekent op multifunctionele inzet: van lichte lading tot hele zware (punt)belading. Daarom voorzien wij alle aanhangwagens standaard onder de vloer van een zwaar geconstrueerd chassisraam met kokerprofielen in plaats van de veel toegepaste hoeklijnen en/of u-profielen. U ziet het aan het eigen gewicht: Solide weegt meer maar kan meer ! En wij zijn zo overtuigd van onze kwaliteit dat wij hierop zelfs 10 jaar garantie op geven.

Volbad vuurverzinkt

Roest behoort vanaf nu tot het verleden, want wij kiezen niet zoals onze concurrenten voor het goedkopere 3D of electrolytisch verzinken. Al onze wagens zijn geheel volbad vuurverzinkt volgens NEN-normen, wat een dikkere laag zink op het ijzer aanbrengt. Hier krijgt u maar liefst 25 jaar garantie op.

Trekdriehoek

Gemaakt van zware gesloten kokers van St. 52-3 in plaats van gezette U-profielen. Geen kans op vervorming door hogere belading.

Voordelen van hout in plaats van aluminium

Veel aanhangwagens worden tegenwoordig uitgerust met dunwandige aluminium bakken. Echter een houten aanhangwagenbak kent veel voordelen. Reden voor Solide om standaard al haar aanhangwagens van een houten bak (18 mm watervast verlijmd betonplex) te voorzien. De voordelen:

Voordelen van verbrede uitgebouwde achterbalk

Waar U bij de concurrentie extra voor moet betalen, voorzover al verkrijgbaar, levert Solide standaard al haar aanhangers met een verbrede uitgebouwde achterbalk. De voordelen van een verbrede uitgebouwde achterbalk zijn legio: